Dezbateri despre asigurări și cumetri
Politic 20 decembrie 2019, 21:10 | 868

Deputații PSRM, PD și ai Partidului Șor au aprobat astăzi un proiect de lege privind scoaterea la vânzare a acțiunilor nou-emise de companiile de asigurări aflate sub administrare specială. Legislatorii din opoziție s-au arătat surprinși de rapiditatea examinării proiectului și votării în două lecturi în cadrul unei singure ședințe. Astfel, în scurt timp, dezbaterile în plen s-au transformat în discuții despre cumetri și pile.

Proiectul de lege a fost aprobat în prima lectură cu votul deputaților PSRM și PD, dar și al parlamentarului Blocului ACUM Dumitru Alaiba. Mai apoi, președinta legislativului, Zinaida Greceanâi, a propus votarea proiectului și în a lectura a doua. Alaiba a spus însă ca legea ar trebui să fie examinată suplimentar până la votul final.

Președintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Valeriu Chițan, a spus că urgența constă în faptul că astăzi este ultima ocazie de a vota proiectul de lege până la plecarea în vacanță a deputaților. În consecință, 59 de legislatori din PSRM, PD și Partidul Șor au votat proiectul în lectură finală. 

Opinia ta contează. Comentează!