Mai multe hectare de culturi agricole, dar și vegetație uscată au fost nimicite de flăcări
Social 26 iulie 2023, 20:28 | 405

Mai multe hectare de culturi agricole, dar și vegetație uscată au fost nimicite de flăcări. În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 66 de situații pentru lichidarea focarelor de ardere. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Un jurist din capitală a fost amendat cu 175 000 de lei, după ce a luat mită 650 de euro de la un bărbat, pentru ca acesta să ia calificativul „admis” la probele teoretică și practică la obținerea permisului de conducere. Potrivit unui comunicat emis de Procuraturii Anticorupție, totul s-a întâmplat în luna decembrie a anului 2017. Pe 20 iunie curent, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-au recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii - trafic de influență. Pe lângă amenda primită, bărbatului îi este interzis să părăsească țara până sentința va deveni definitivă.

Un bărbat de 51 de ani din raionul Călărași a fost reținut, fiind suspectat de comiterea mai multor furturi din locuințe. Suspectul a pătruns în opt case din Chișinău și Anenii Noi. Polițiștii spun că individul se asigura că proprietarii lipsesc de acasă, apoi spărgea geamurile, intra în case și fura bani. Prejudiciul total cauzat părților vătămate este de 415 mii de lei. Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității sau cînchisoare de până la patru ani.

Mai multe hectare de culturi agricole, dar și vegetație uscată au fost nimicite de flăcări. În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 66 de situații pentru lichidarea focarelor de ardere, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Astfel, în după amiaza zilei de ieri, în apropierea localității Corlăteni din raionul Râșcani angajații IGSU au stins flăcările pe 15 hectare de miriște. În satul Pârjota, din același raion, pompierii au fost alertați pentru lichidarea unui incendiu izbucnit pe o suprafață de 50 de hectare a unui teren agricol. Specialiștii au mai intervenit în satul Humulești din municipiul Chișinău, în localitatea Purcari, raionul Ștefan Vodă dar și în localitatea Dezghingea din Comrat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie