Încă un acord cu CSI, denunțat
Politic 14 august 2023, 19:47 | 842

Guvernul a dat undă verde pentru denunțarea unui nou acord pe platforma Comunității Statelor Independente. Este vorba despre Acordul CSI privind crearea Comisiei consultative comune în problemele dezarmării.

ANATOLIE NOSATÂI, ministrul Apărării: "Drept motiv pentru denunțarea acestui acord servește faptul că Republica Moldova a exclus cooperarea în domeniul politico-militar, ca fiind în contradicție cu principiile suveranității și independenței statului."

Potrivit ministrului Apărării, Anatolie Nosatâi, Republica Moldova nu a implementat acest document. Până acum, Parlamentul de la Chișinău a aprobat denunțarea a opt acorduri pe platforma CSI. Printre acestea se numără Convenția cu privire la Adunarea Interparlamentară a CSI și Acordul privind crearea și activitatea Teleradio-companiei Interstatale MIR. Atunci când acest proiect a fost votat în prima lectură în Parlament, opoziția s-a opus denunțării acordului. Documentul urmărește scopul de a proteja spațiul audiovizual național și de a asigura securitatea informațională, ținând cont de situația regională actuală și pericolul pentru securitatea națională, cauzat de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Opinia ta contează. Comentează!