La Londra a avut loc premiera filmului "Oppenheimer", regizat de Christopher Nolan
Monden 14 iulie 2023, 19:51 | 995

Zeci de mii de actorii de la Hollywood intră de astăzi în grevă istorică, după ce negocierile dintre sindicatul lor și studiourile cinematografice au eșuat. Oamenii cer, printre altele, majorarea salariului. În același timp, la Londra a avut loc premiera filmului "Oppenheimer", regizat de Christopher Nolan. Pe covorul roșu au pășit Cillian Murphy, Emily Blunt și Robert Downey, Jr., dar au plecat înainte ca să înceapă proiecția. Filmul duce publicul înapoi la momentul, în care fizicianul american J. Robert Oppenheimer a supravegheat crearea bombei atomice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Filmul se bazează pe o biografie din 2005 a lui Robert Oppenheimer. Din distribuție fac parte nume grele din industrie, rolul principal fiind jucat de Cillian Murphy, care îl înfățișează pe bărbatul cunoscut drept "părintele bombei atomice".

CILLIAN MURPHY, actor: "Cred că este mai mult o experiență decât un film. Toată lumea, care l-a privit pur și simplu îl adoră. Toți îl pun în dezbatere și vorbesc despre el după ce îl privesc. Este un film foarte provocator."

EMILY BLUNT, actriță: "Personajul pe care îl joc este un caracter atât de exaltant, până și să citești despre ea. Ea era plină de entuziasm pentru acele timpuri, o non-conformistă și un pic sălbatică, directă și nu foarte caldă. A fost distractiv pentru mine să o interpretez."

MATT DAMON, actor: "Am vrut să ieșim și să vorbim despre acest film pentru că suntem cu adevărat mândri de el și am lucrat foarte mult la el."

CHRISTOPHER NOLAN, director și regizor al filmului "Oppenheimer": "Cred că povestea lui este captivantă și răsunătoare în orice moment, dar în prezent noi ne confruntăm cu multe probleme referitor nu doar la tehnologia nucleară, dar și la alte tehnologii noi, care prezintă amenințări potențiale pentru noi toți."

Înainte de începerea proiecției la Londra, toți actorii din film au plecat, susținând decizia sindicatului actorilor americani, care a anunţat că de azi intră în grevă.

Christopher Nolan este cunoscut pentru narațiunile conceptuale și stilul vizual în filme precum "Inception", "Interstellar". Premiera în cinematografe a filmului "Oppenheimer" va avea loc pe 21 iulie.

Opinia ta contează. Comentează!