Focuri de armă au fost auzite la doi kilometri de satul Cobasna
Politic 27 aprilie 2022, 19:18 | 1170

Focuri de armă au fost auzite în satul Cobasna, din regiunea transnistreană, acolo unde se află un depozit uriaș de armament sovietic.

Astăzi dimineață, așa-zisul minister de interne de la Tiraspol a anunțat că, la doi kilometri de Cobasna, pe partea ucraineană au fost auzite împușcături. Potrivit administrației separatiste, în localitate au fost observate mai multe drone, care ar fi fost lansate din Ucraina. Biroul politici de reintegrare de la Chișinău a confirmat că la Cobasna au fost auzite trei focuri de armă. Potrivit informațiilor apărute anterior în presă, în depozitele de la Cobasna s-ar afla peste 20 de mii de tone de armament, fiind cel mai mare depozit de arme din Europa de Est. Conform unui studiu al Academiei de Științe a Moldovei din 2015, o eventuală explozie la acest depozit ar putea fi comparată cu detonarea unei bombe nucleare căzute în 1945 la Hiroșima.

Într-un comentariu pentru Jurnal TV, purtătoarea de cuvânt a Biroului politici de reintegrare, Mariana Sarî, a spus că focurile de armă au fost lansate în afara Zonei de Securitate, de pe teritoriul ucrainean, la doi km de satul Cobasna.

MARIANA SARÎ, purtător de cuvânt al Biroului politic de reintegrare: "Biroul politici de reintegrare s-a autosesizat și, împreună cu autoritățile de profil, urmăresc îndeaproape evenimentele pentru a elucida toate circumstanțele. Este de menționat că, zona unde au avut loc presupusele manifestări, nu este sub supravegherea Comisiei Unificate de Control, deoarece se regăsește în afara Zonei de Securitate."

Miercuri dimineață, așa-zisul minister de interne de la Tiraspol a anunțat că au fost trase focuri de armă dinspre Ucraina în direcția satului Cobasna, unde se află depozitul cu armament al fostei Armate a 14-ea a Uniunii Sovietice, precum și o parte din armamentul fostei RDG și Cehoslovacia. Autoritățile separatiste susțin că au fost văzute și drone deasupra satului Cobasna.

DECLARAȚIA MILIȚIEI DE LA TIRASPOL: "Aseară, mai multe drone au fost văzute deasupra satului Cobasna, regiunea Rîbnița. Aparatele de zbor asupra Transnistriei au fost lansate din Ucraina. Miercuri, 27 aprilie, la ora 08:45, din partea ucraineană s-au tras focuri de armă în direcția localității Cobasna. Informații despre victime nu au fost raportate deocamdată."

În comunicatul așa-zisului minister de interne de la Tiraspol se mai arată depozitul de armament din satul Cobasna se află cel mai mare depozit de muniții din Europa.

Opinia ta contează. Comentează!