Alegeri Parlamentare anticipate 2021, 25 Iunie
Politic 25 iunie 2021, 19:58 | 1340

Politicienii își continuă campania electorală. În speranța că vor obține simpatia alegătorilor, aceștia promit că atunci când vor ajunge în Parlament, vor elabora legi în favoarea omului de rând. Candidații pentru alegerile din 11 iulie spun că vor mări salariile la medici, vor susține domeniul IT și vor investi în dezvoltarea sportului, dar și în beneficiul tineretului. Ce mai includ programele electorale, vedeți în cele ce urmează.

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a elaborat un program pentru dezvoltarea sectorului Tehnologiilor Informaționale, care în următorii ani trebuie să devină motorul economiei Republicii Moldova. Acesta prevede crearea a două hub-uri IT, în localitățile de nord și în cele din sud, pentru a atrage tineri profesioniști și companii internaționale, extinderea funcționalității sistemului serviciilor de stat electronice și introducerea măsurilor de a sprijini liberii profesioniști.

NICHITA ȚURCAN, membru al PSRM: "Introducerea unei cote zero de impozitare pentru start-up-uri astfel, încât oamenii să poată lucra fără a se gândi că pe lângă ceea ce produc, trebuie să plătească pentru impozite. Multe companii nu au venituri în primul an de activitate."

Deputații Octavian Țîcu și Iurie Reniță, care candidează acum pe listele Partidului Unității Naționale, acuză Kremlinul de ingerință în campania electorală din Republica Moldova. Cei doi fac trimitere la jurnaliștii de investigație a publicației germane „Bild”, care au obținut documente exclusive, care provin de la Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova. Acestea arată că Moscova ar fi „investit”, în 2020, peste 11 milioane de euro în campania prezidențială a lui Igor Dodon.

OCTAVIAN ȚÎCU, lider al Partidului Unității Naționale: "Rusia își dorește în Republica Moldova destabilizarea politică și menținerea controlului asupra Chișinăului prin intermediul forțelor politice loiale și al agenților de influență pe care îi are în partidele politice."

Continuarea majorării, pe etape, a salariilor cadrelor medicale, dotarea cu utilaj de înaltă performanță a instituțiilor medicale, dar și dezvoltarea componentei științifice de cercetare și pregătire a cadrelor medicale... Acestea sunt prioritățile pentru medicină din programul electoral al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, care au fost prezentate în fața angajaților Spitalului clinic republican „Timofei Moșneaga”.

VIORICA DUMBRĂVEANU, membru al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei: "Ne propunem în continuare soluționarea problemei accesului la servicii medicale de calitate pentru pacienți, prin implementarea unui program național de investiții și dotare cu echipamente medicale a tuturor instituțiilor medicale. Nu doar a celor concentrate în Chișinău, dar și a celor raionale."

Blocul electoral Renato Usatîi și-a prezentat programul electoral departe de Chișinău. La Ungheni, Renato Usatîi le-a promis localnicilor că dacă blocul său intră în parlament, va investi în dezvoltarea tineretului și a sportului.

RENATO USATÎI, lider al Blocului electoral „Renato Usatîi”: "Cinci la sută din vânzarea de țigări și alcool să meargă direct pentru dezvoltarea tineretului și sportului. Asta înseamnă 380 de milioane de lei pe an. Buget ar fi cât 8,9 milioane de lei pentru fiecare raion din țară."

Partidul Acțiune și Solidaritate a mers la Briceni. Potrivit membrilor formațiunii, programul PAS nu este doar o promisiune electorală, ci este și ”un proiect de țară”, la care au contribuit toți. VERONICA ROȘCA, vicepreședinte PAS: "Noi, cei cu inima curată, venim cu fața curată în fața dumneavoastră. Nu vom avea niciodată vreun proiect de lege, în care să fie ascunsă vreo schemă. Toate promisiunile electorale vin din întâlnirile cu voi."

Alianța pentru Unirea Românilor declară război construcțiilor ilegale. Potrivit reprezentanților formațiunii, ”mafia de la Chișinău aburește oamenii” cu vorbe frumoase, însă continuă să îi fure ”ca în codrul des”. Fruntașul formațiunii AUR, Vlad Bilețchi, a prezentat o schemă ilegală din Chișinău.

VLAD BILEȚCHI, lider al Alianței pentru Unirea Românilor: "Culmea nesimțirii este faptul că gardul acestei construcții nu respectă nici măcar distanța minimă față de sediul unei misiuni diplomatice, Ambasadei României. Gardul lor vine peste teritoriul Ambasadei României și nu respectă distanța de cel puțin trei metri între gard și altă construcție de alături."

Ceilalți concurenți electorali nu au organizat astăzi evenimente publice vizibile în cadrul campaniei electorale.

Opinia ta contează. Comentează!