Guvernul: Vom merge în instanță
Politic 30 august 2019, 21:30 | 1386

Ministerul Economiei și Infrastructurii va comanda un audit independent privind investițiile făcute la Aeroportul Internațional Chișinău de compania „Avia Invest”, iar ulterior ar putea demara procesul de reziliere a contractului cu aceasta. Declarația a fost făcută de către ministrul Vadim Brânzan, după ce o firmă offshore deținută de familia Rothschild a anunțat ieri că a finalizat tranzacția de cumpărare a firmei „Avia Invest”, concesionara aeroportului Chișinău.

Brânzan spune că, pe 10 august, în calitate de ministru al Economiei și Infrastructurii, a avut o întâlnire cu reprezentantul „NR Investments Limited”, care l-a informat despre intenția de a cumpăra 95 la sută dintre acțiunile „Avia Invest”, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău. Iar pe 19 august ar fi avut o altă întâlnire cu reprezentantul companiei, împreună cu prim-ministrul Maia Sandu, în cadrul căreia au fost informați că deja a fost semnat un contract de cumpărare a acțiunilor „Avia Invest”.

Cu toate acestea, Ministerul Economiei și Infrastructurii a primit ieri o scrisoare oficială de la „NR Investments Limited”, care a anunțat că a cumpărat toate acțiunile „Komaksavia”, un offshore din Cipru care deține Avia Invest-ul.

Asta după ce cu zece zile în urmă, Brânzan vorbea despre firma lui Rothschild ca despre un investitor de bună credință. Ministrul a mai declarat că după efectuarea unui audit al volumului de investiții pe care le-a făcut „Avia Invest” la aeroport, ar putea fi inițiată procedura de reziliere a contractului de concesiune. Declarații despre acest subiect a făcut ulterior și prim-ministrul Maia Sandu

Șefa Guvernului a declarat că executivul este determinat să readucă aeroportul în gestiunea statului, dar își propune să reducă la maximum riscul de pierde un eventual proces într-o instanță internațională. 

Opinia ta contează. Comentează!