Serviciul Hidrometeorologic a emis Cod portocaliu de caniculă pentru perioada 27-29 august
Meteo 25 august 2023, 19:55 | 104

Valul de căldură crește în ultimul weekend din această vară. Serviciul Hidrometeorologic a emis Cod portocaliu de caniculă pentru perioada 27-29 august. Rămâne în vigoare și avertizarea cod galben de pericol de incendiu.

Temperatura maximă a aerului va atinge valori de 36 - 38 de grade Celsius în Chișinău și în mai multe localități. Excepție face regiunea de nord, care rămâne sub Cod galben de caniculă. Temperaturile maxime vor atinge valori de 33 - 35 de grade Celsius.

Pentru a preveni acutizarea maladiilor cronice, dar și pentru a evita insolațiile și alte efecte negative ale caniculei, specialiștii recomandă evitarea sau limitarea plimbărilor între orele 10.00 și 18.00. Oamenii sunt îndemnați să consume cât mai multă apă, să poarte haine din țesături naturale și deschise la culoare. Adulții sunt atenționați să nu lase fără supraveghere copiii și niciodată să nu-i lase închiși în automobile nici pentru câteva minute.

Până pe 29 august rămâne în vigoare și avertizarea Cod galben de pericol de incendiu. Salvatorii îndeamnă populația să nu folosească focul în păduri, parcuri și spații forestiere. În condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții. În cazul în care sunt observate focare de ardere, oamenii trebuie să sune la 112 pentru ca echipele de intervenție să poată lichida incendiile în faze inițiale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie