Jurnalul orei 15, 11 Aprilie
Jurnalul orei 15:00 11 aprilie 2024, 16:55 | 470

Prezentat de Vasile Luchianu

Un accident grav s-a produs în această dimineață pe șoseaua care traversează satul Măgdăcești din raionul Criuleni. Un autocamion a intrat în plin într-un microbuz de linie care se deplasa de la Drăsliceni spre Chișinău. Microbuzul a fost lovit din spate, în preajma unei treceri de pietoni. În urma impactului, 14 pasageri adulți și doi copii au ajuns la spital. Potrivit Poliției, vinovat s-ar face șoferul camionului care a încercat să efectueze o manevră de schimbare a benzii de deplasare fără să se asigure.

Afaceristul Valeriu Boicenco, vizat anterior în mai multe dosare penale, dar și persoana sa de încredere, Andrei Pădurean, au fost anunțați în urmărire internațională. Judecătoria Chișinău a emis mandat de arestare pe numele celor doi, care au statut de învinuit într-o cauză penală de escrocherie. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că indivizii fac parte dintr-o grupare criminală specializată în dobândirea ilegală a terenurilor publice din municipiul Chișinău.

Dosarul transnistrean este strâns legat de evoluţia războiului din Ucraina, care a schimbat în totalitate viziunea asupra conflictelor în regiune. Asupra acestei situații s-au concentrat participanții la forumul de reintegrare a Republicii Moldova, care s-a desfășurat astăzi la Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie