Abateri constatate de Promo-LEX
Politic 22 februarie 2019, 18:38 | 1975

Utilizarea resurselor administrative, discursuri instigatoare și finanțări dubioase a partidelor politice. Sunt câteva dintre abaterile înregistrate de către experții Promo-LEX, care au prezentat cel de-al cincilea raport de monitorizare a alegerilor parlamentare. Observatorii Asociaţiei Promo-LEX au constatat și includerea în liste a persoanelor decedate - peste 500 de cazuri. Șefa Direcției mass-media a Comisiei Electorale Centrale, Rodica Sârbu, nu ne-a răspuns nici la telefon, nici la mesajul trimis pe Facebook. Nu au fost de găsit nici purtătorii de cuvânt ai partidelor acuzate, de la care am vrut să aflăm părerea despre raportul respectiv.

Utilizarea resurselor administrative rămâne o problemă constantă în campaniile electorale, afirmă experții Promo-LEX.

Trezește îngrijorare agresiunea fizică și verbală, pe care o manifestă unii concurenți electorali.

Observatorii Promo-LEX au constatat cazuri de finanțări dubioase și de cheltuieli nedeclarate a unor partide politice sau candidați independenți.

Directorul de programe Promo-LEX, Pavel Postica, consideră drept nejustificată strămutarea, de către Comisia Electorală Centrală, a secțiilor de votare din stânga Nistrului.

Reprezentanții partidelor menționate în raportul Promo-LEX nu au răspuns la apel, pentru a comenta situația. Alegerile parlamentare vor avea loc duminică. Procesul electoral din Republica Moldova va fi monitorizat de circa 11 mii de observatori.

Opinia ta contează. Comentează!