Îndemn la vot din partea candidaților
Politic 2 noiembrie 2023, 19:58 | 565

Mai mulți candidați pentru funcția de primar al Chișinăului au ieșit astăzi în fața presei pentru a-i îndemna pe locuitorii municipiului să-i voteze. Unii au ales să țină discursuri de la tribună, iar alții și-au înregistrat declarațiile cu telefonul mobil. Altul a preferat să le trimită alegătorilor un mesaj artistic. Cine și ce vrea să facă, dacă ajunge primar de Chișinău, vedeți în continuare.

Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, candidatul PAS Lilian Carp i-a îndemnat pe chișinăuienii să-l aleagă pe el duminică, 5 noiembrie. Lilian Carp afirmă că doar el și echipa sa pot schimba lucrurile spre bine. Carp promite să muncească pentru confortul locuitorilor municipiului Chișinău.

LILIAN CARP, candidat pentru funcția de primar al Chișinăului: "Stimați locuitori ai Chișinăului, nu vă lăsați manipulați, credeți în voi, în ideile pe care noi toți le avem împreună, credeți în oameni. Să rămânem încrezători și să privim împreună spre obiectivul nostru comun, să întoarcem Primăria și Consiliul municipal oamenilor, să-l scoatem din minciună și corupție, din indiferență și favoritism."

A ieșit în fața presei cu îndemn la vot și candidatul Platformei DA, Victor Chironda. Acesta zice că este determinat și pregătit să ocupe fotoliul de primar al Chișinăului, dar ca să conducă, are nevoie și de echipa sa, care să ocupe fotoliile de consilier municipal.

VICTOR CHIRONDA, candidat pentru funcția de primar al Chișinăului: "De calitatea profesională și morală a oamenilor, care obțin fotoliile în CMC depinde dacă orașul Chișinău va avea o conducere pro-europeană, transparentă și focusată pe dezvoltarea durabilă, sau va continua calea politizării Primăriei, deciziilor pe interes de grup și a scandalurilor nesfârșite și fără sens."

O Primărie eficientă vine să asigure soluționarea problemelor publice și a nevoilor cetățenilor, spune candidatul Partidului Social Democrat European, Vadim Brânzaniuc. Echipa acestuia își propune constituirea în cadrul Primăriei a trei direcții, responsabile de proiecte, dezvoltare, investiții și achiziții publice.

VADIM BRÂNZANIUC, candidat pentru funcția de primar al Chișinăului: "Vom propune o nouă organizare, astfel ca Primăria să răspundă necesităților timpului în care trăim și să trecem de la o Primărie care consumă banul public, pe o Primărie care va asigura de-a binelea dezvoltarea orașului Chișinău, a municipiului Chișinău pe următoarea etapă."

Candidatul Partidului Național Liberal, Roman Mihăieș, promite că odată ce va câștiga fotoliul de primar al Chișinăului, va institui tichetul electronic pentru transportul în comun. De asemenea, în toate unitățile de transport va fi posibil de achitat prin aplicație mobilă sau prin intermediul cardului bancar.

ROMAN MIHĂIEȘ, candidat pentru funcția de primar al Chișinăului: "Stimați chișinăuieni, vom cumpăra câteva sute de autobuze pentru a facilita transportul în municipiul Chișinău. De asemenea, vom implementa tichetul unic, astfel încât, cumpărând un bilet să poți circula și cu autobuzul, și cu troleibuzul în municipiul Chișinău."

Candidatul Vasile Bolea a pregătit un mesaj inedit pentru potențialii săi alegători. Acesta a cântat, fiind la volan.

Pentru funcția de primar al Chișinăului candidează 28 de persoane. Alegerile se vor desfășura duminică, 5 noiembrie.

Opinia ta contează. Comentează!