Au învățat și astăzi online
Social 15 aprilie 2024, 20:27 | 244

Studiile la Liceul „Liviu Deleanu”, afectat acum două săptămână de un incendiu, au continuat și astăzi în regim online. Responsabilii de la primărie spun că, în cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău, se va decide modul de desfășurare a orelor pe parcursul săptămânii curente. Urmează să fie examinat și raportul Centrului de Sănătate Publică Chișinău cu privire la calitatea aerului în clădirea liceului, a anunțat șeful adjunct al Direcției educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, la ședința Primăriei.

Responsabilul de la Primărie a spus că pentru reparația zonelor afectate din clădirea liceului ar fi nevoie de aproximativ un milion de lei.

ANDREI PAVALOI, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport: "Urmează să fie schimbat tavanul suspendat din cantină schimbarea ușilor și geamurilor, în jur de zece bucăți, schimbarea sticlelor de la geam - 100 de metri pătrați, reparația traseelor de alimentație cu energie electrică. Estimativ, experții spun că ar fi necesar în jur de un milion de lei."

Șeful adjunct al Direcției a adăugat că suma exactă va fi stabilită atunci când va reecepționa caietul de sarcini, în care vor fi menționate și costurile pagubelor.

ANDREI PAVALOI, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport: "Pe parcursul ultimelor două zile, au fost dezinfectate absolut toate grupurile sanitare: coridoarele, sălile de clasă, sălile de sport și festivități. Au fost dezinfectate cu clorură depozitele de la etajul întâi, inclusiv din cadrul blocului alimentar și din subsolul instituției."

Potrivit angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, incendiul s-ar fi produs, cel mai probabil, din cauza unor lucrări de sudură efectuate în demisolul instituției, unde se executa rapararea sistemului de ventilație.

Incendiul de la Liceul „Liviu Deleanu” s-a produs vineri, 5 aprilie. Din interiorul clădirii au fost evacuați circa 1900 de elevi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie