Rusia atacă din nou Ucraina cu rachete, vizând inclusiv infrastructura energetică a țării
Externe 17 noiembrie 2022, 15:45 | 499

Rusia atacă din nou Ucraina cu rachete, vizând inclusiv infrastructura energetică. Astăzi, sirenele au răsunat în toată țara. În timp ce oamenii se confruntă cu lipsă de electricitate, Moscova lovește Kievul, unde a nins astăzi dimineața. Lovituri aeriene au fost și în Odesa, Harkov, unde există răniți. În Zaporojie doi oameni au murit, scrie Reuters. Iar în urma exploziei din orașul Dnipro, cel puțin cinci persoane au fost rănite.

Presa din Ucraina confirmă atacuri în Kiev, Lvov și alte orașe din centrul și vestul țării. Potrivit autorităților, forțele de apărare aeriană au doborât patru rachete de croazieră și cinci drone kamikaze de fabricație iraniană Shahed.

Moscova a recurs din ce în ce mai mult la țintirea rețelei electrice a Ucrainei, pe măsură ce iarna se apropie, iar pierderile Kremlinului pe câmpul de luptă cresc. Mașinile acoperite de zăpadă au parcat pe străzile Kievului, unde multe zone erau fără curent dimineața. Ministrul Dmytro Kuleba a avertizat că săptămâna viitoare va fi dificilă, cu temperaturi care ar putea coborî la minus 10 grade Celsius.

Marți, Rusia a lansat un atac masiv cu peste 85 de rachete în Ucraina, chiar la scurt timp după ce Kievul a venit cu propuneri de pace la summitul G20. 80 la sută din orașul Lvov a rămas fără curent. În Kiev au fost lovite două blocuri de locuințe. Cel puțin un om a murit, iar jumătate din oraș a rămas fără electricitate. Putin a confirmat atacurile din luna trecută și a declarat că asta încă nu e tot ce poate face armata sa. A fost vizată 40 la sută din infrastructura energetică a Ucrainei. Țările G7 au condamnat atacurile brutale ale Kremlinului.

Opinia ta contează. Comentează!