Jurnalul Sportiv, 7 Noiembrie
Sport 8 noiembrie 2022, 00:25 | 830

Tragerea la sorți a primei faze eliminatorii din Europa League s-a efectuat astăzi. De departe cel mai spectaculos duel va fi între Barcelona și Manchester United. Sporting Lisabona - Midtjylland, Șahtior Donețk - Rennes, Ajax - Union Berlin, Bayer Leverkusen - AS Monaco, Sevilla - PSV Salzburg - AS Roma sunt celelalte partide din această fază a competiției. Meciurile tur urmează să se joace pe 16 februarie, iar returul pe 23 februarie. Următoarea tragere la sorți, pentru Șaisprezecimile Europa League, urmează să aibă loc pe 24 februarie.

Bayern Munchen s-a impus la limită în fața celor de la Hertha Berlin, scor 3-2, în etapa a 13-a din Bundesliga. În urma acestui rezultat campioana Germaniei a urcat pe primul loc în Bundesliga profitând de pașii greșiți făcuți de Unio Berlin și Eintracht. Borussia Dortmund s-a impus categoric pe terenul lui Bochum, scor 3-0. Grație victoriei, Dortmund a reușit să păstreze intactă diferența de trei puncte față de Bayern.

Holger Rune a câștigat turneul ATP Masters 1000 de la Paris, după o finală cu Novak Djokovic. Holger Rune a avut nevoie de două ore și 34 de minute pentru a-l învinge pe fostul lider mondial, care a început mai bine și s-a impus în primul set fără set cedat, dar le-a pierdut pe următoarele două. Este cea mai importantă victorie din cariera lui Holger Rune, aflat la al treilea titlu din carieră, toate câștigate în 2022. A fost al doilea meci direct între Holger Rune și Novak Djokovic. La prima confruntare, de la US Open 2021, s-a impus sârbul.

Pilotul italian Francesco Bagnaia a câştigat pentru prima oară în cariera sa titlul de campion al lumii la MotoGP, clasa regină a Mondialului de motociclism viteză, duminică, la finalul Marelui Premiu al Valenciei. De menţionat că Francesco Bagnaia este primul italian care cucereşte titlul la MotoGP, după Valentino Rossi, în 2009. El este totodată primul pilot al echipei Ducati care devine campion mondial, după australianul Casey Stoner, în 2007.

Emoții pentru francezi cu 14 zile înaintea Cupei Mondiale! Kylian Mbappe a simțit dureri la meciul cu Lorient. Kylian Mbappe nu a încheiat pe teren partida cu Lorient. Starul parizienilor a fost scos de pe teren în minutul 85 din cauza unor probleme musculare. Se pare că Mbappe a resimțit dureri în zona aductorilor, iar acest lucru le dă emoții francezilor, mai ales că în trei zile Didier Deschamps va publica lista jucătorilor convocați la Cupa Mondială, turneu care va debuta peste 14 zile. Potrivit Marca, fotbalistul a fost examinat de echipa medicală a parizienilor în vestiar, asta după ce a primit primele îngrijiri chiar la marginea terenului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie