Jurnalul orei 17, 21 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 21 septembrie 2023, 19:34 | 542

Prezentat de Vasile Luchianu

Procurorii anticorupție l-au reținut astăzi pe Mihail Bagas, candidatul Partidului „Liga Orașelor și Comunelor” pentru funcția de primar al Chișinăului. El este suspectat de complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali, în proporții mari,și complicitate și instigare la spălarea de bani, săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.

Moldovagaz nu recunoaște rezultatul auditului extern care a arătat că cea mai mare parte a așa-zisei datorii istorice față de Gazprom nu este confirmată prin documente. Șeful întreprinderii moldo-ruse, Vadim Ceban, a declarat că raportul celor două companii din Norvegia și Marea Britanie ar fi fost realizat pe baza unor ipoteze și opinii subiective. Ceban susține că nu va prezenta pretenții financiare către Gazprom pentru că sunt anumite riscuri. Asta chiar dacă, potrivit auditorilor străini, ar avea această posibilitate.

Rusia a lansat un nou atac masiv cu rachete în noaptea de miercuri spre joi asupra mai multor orașe ucrainene, inclusiv Kiev. La Herson, doi bărbați au fost uciși, iar în întreaga țară, alte cel puțin 18 persoane au fost rănite. Mai multe obiective de infrastructură au fost avariate. AFP scrie că 20 de rachete de croazieră au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană. Suntem în ziua cu numărul 575 de când Rusia a declanșat un război neprovocat în Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie