Jurnalul orei 17, 8 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 8 decembrie 2023, 18:23 | 828

Prezentat de Vasile Luchianu

O serie de amenințări în adresa mai multor școli din Chișinău a împânzit ieri spațiul virtual. Poliția și serviciile abilitate sunt în căutarea autorilor anonimi. Autoritățile, dar și experții califică acțiunile drept un „atac hibrid, menit să creeze panică în societate”.

Termoelectrica solicită micșorarea tarifelor actuale la energia termică și la curent pentru consumatorii din Chișinău. Directorul interimar al întreprinderii, Iurie Razlovan, a declarat astăzi presei că se cere o reducere cu 15 la sută a tarifului la energia termică și cu opt la sută - a prețului pentru energia electrică. Solicitarea a fost transmisă Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Bugetul de stat 2024 este marcat de prudență, dar corect pentru început. Guvernul are o capacitate extrem de slabă de a dezvolta proiecte, care să fie susținute de parteneri, și trebuie să aibă curaj să facă împrumuturi din exterior, iar în vară să procedeze la rectificarea bugetului. De această părere este expertul economic Veaceslav Ioniță, potrivit căruia, în anul viitor este necesară creșterea cheltuielilor pentru investiții.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie