Acțiunile îndreptate împotriva medicilor de la spitalul din satul Cărpineni ar fi demarat la scurt timp după ce prin instituție a început să circule o declarație de susținere a noii guvernării.

În aceste condiții, puțini sunt cei care mai au curajul să semneze declarația.

În schimb, în alte spitale din țară au loc falsificarea semnăturilor angajaților pe declarații care ar susține fostul guvern Filip. Cel puțin asta spune o o femeie din Drochia, care a semnalat cazul spitalului din localitate. Potrivit femeii, cineva a semnat în locul mamei ei, medic în această instituție. Totodată, una dintre semnatare nu ar mai fi angajata spitalului de jumătate de an, iar alta nu ar mai fi în viață. Administrația nu a fost de găsit pentru a comenta acuzațiile. Între timp, tot mai multe instituții de stat și nu numai își arată sprijinul pentru noua guvernare. Au facut-o și 119 angajaţi ai Institutului de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor. Ei consideră că anume Guvernul Sandu va contribui la depăşirea declinului economic, social şi demografic din țară. Cercetătorii au făcut apel către conducerea PD să înceapă dialogul cu noua majoritate parlamentară. Un apel similar a venit și de la angajații Centrului de Excelenţă în Construcţii și de la cei ai Centrului de Excelenţă în Transporturi.

Reprezentanții PD nu au venit însă cu o reacție. Iar profesorii de la Gimnaziul "Anton Moraru" din satul Pistruieni, raionul Telenești, spun că susțin noua guvernare pentru că vor o țară fără corupție și intimidări. Noua putere este recunoscută și de mai mulți cetățeni de etnie romă.