Dodon: Coaliția PSRM-PD, aproape gata
Politic 13 martie 2020, 19:48 | 2999

Alianța PSRM-PD ar putea fi creată săptămâna viitoare, dacă situația legată de coronavirus nu se va agrava, declară președintele Igor Dodon. Ștabii celor două formațiuni ar fi ajuns la o înțelegere legată atât de politica internă, cât și de cea externă. ”Nu vom prieteni cu America și Europa împotriva Rusiei sau invers”, a subliniat Dodon. Reprezentanții opoziției nu au comentat, deocamdată afirmațiile respective.

Igor Dodon a spus că Guvernul minoritar al lui Ion Chicu nu poate activa mult timp, așa că este nevoie de o coaliție de guvernare. Dodon nu crede că ar putea fi constituită o nouă alianță cu Blocul ACUM, așa că rămâne doar Partidul Democrat, care ar urma să primească unele ministere în Guvernul Chicu.

Dodon a mai spus că până săptămâna viitoare, PSRM și PD ar urma să bată palma privind oficializarea majorității parlamentare și operarea remanierilor guvernamentale. ”Nu vom prieteni cu SUA și UE împotriva Rusiei”, a subliniat el.

Referitor la ministerele care vor reveni PD-ului și numele viitorilor miniștri, Dodon a spus că negocierile la acest capitol încă mai continuă. Opoziția nu a reacționat, deocamdată, la declarațiile lui Igor Dodon. 

Opinia ta contează. Comentează!