Avocatul în acest caz susține că la baza procedurii de revizuire stau mai multe temeiuri, însă principal este faptul că unul dintre judecătorii din completul care a examinat cererea de recuzare nu era în drept să se pronunțe.

Termenul legal de răspuns este de trei luni, însă apărătorul susține că mizează pe faptul că e vorba despre o procedură electorală, ceea ce presupune reducerea termenului până la trei zile.

Potrivit procedurii, CSJ urmează să stabilească data unei ședințe în acest caz. În același timp, Platforma Demnitate și Adevăr cere Procuraturii Generale să deschidă dosare penale pe numele celor șapte judecători implicați în procesul de invalidare a alegerilor - Rodica Berdilo, Ala Malâi, Ecaterina Palanciuc, Vladislav Clima, Ion Druță, Victor Burduh și Luiza Gafton.

La numărul de telefon al Serviciului de presă al Procuraturii Generale ni s-a comunicat că șefa structurii este în concediu și nu am putut afla detalii pe marginea acestei cereri. Cât privește acuzațiile aduse celor șapte judecători, ele au fost respinse anterior.

Invalidarea alegerilor locale noi în capitală a generat proteste stradale de amploare și reacții dure la nivelul Uniunii Europene, care a decis să amâne acordarea primei tranșe din asistența macrofinanciară prevăzută pentru Republica Moldova.