Șevcenco, decorat cu meritul diplomatic
Politic 1 aprilie 2024, 20:18 | 553

La final de mandat, ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, a fost decorat cu medalia Meritul diplomatic, Clasa I – cea mai înaltă distincție a Ministerului Afacerilor Externe. Premiul i-a fost înmânat astăzi de către șeful diplomației de la Chișinău, Mihai Popșoi. Medalia acordată reprezintă recunoașterea eforturilor și dedicării remarcabile a ambasadorului, Marko Șevcenko, în consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina.

Mihai Popșoi l-a asigurat pe ambasadorul rechemat din funcție că Republica Moldova este solidară cu poporul ucrainean și îi va oferi tot sprijinul necesar, ori de câte ori este nevoie.

MIHAI POPȘOI, Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe: "Sunt convins că nicio provocare nu ne va abate de la realizarea priorităților și obiectivelor noastre comune, de la parcursul nostru comun spre un viitor mai bun, spre o Europă pașnică, stabilă, unită și prosperă."

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko, a fost rechemat din funcție vineri, 29 martie. El a condus misiunea diplomatică de la Chișinău din decembrie 2019. Anterior, Șevcenko a fost consilier politic al Ambasadei Ucrainei în țara noastră. Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a aprobat vineri numirea fostului secretar al Consiliului de Securitate și Apărare Națională, Oleksii Danilov, în funcția de ambasador în Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!