”Financial Times” îl numeşte pe Elon Musk ''Persoana anului 2021”
Externe 15 decembrie 2021, 15:50 | 1130

Publicaţia ”Financial Times” urmează exemplul revistei ”Time” şi îl numeşte pe Elon Musk ''Persoana anului 2021'', în semn de apreciere pentru munca depusă la transformarea industriei vehiculelor electrice, potrivit Reuters. Elon Musk este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la 338 de miliarde de dolari.

Potrivit Financial Times, Elon Musk este creditat ca fiind cel care a demonstrat că vehiculele electrice ar putea înlocui automobilele alimentate cu benzină şi este denumit un revoluţionar al industriei. ”Tesla”, liderul global al pieţei vehiculelor electrice, a determinat mulţi tineri consumatori şi producători de automobile să îşi concentreze atenţia asupra vehiculelor electrice. ”Tesla”, care are în prezent o capitalizare de piaţă de peste un trilion de dolari, este mai valoroasă decât renumiţii producători Ford Motor şi General Motors împreună, scrie Financial Times. ''Pentru multă vreme, restul industriei auto ne etichetase pe mine şi pe Tesla drept nebuni şi impostori'', a spus Musk într-un interviu, potrivit publicaţiei.

Elon Musk, a fost desemnat ”Omul Anului 2021” de revista Time. ”Omul Anului 2021”, alegerea editorilor TIME, a fost dezvăluită luni. Elon Musk este şi fondatorul şi directorul general al companiei de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company. Prin intermediul participaţiilor sale la alte companii, precum Neuralink şi mai ales SpaceX, magnatul Elon Musk este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la 338 de miliarde de dolari.

Opinia ta contează. Comentează!