Dodon, acuzat de Usatâi
Politic 12 februarie 2019, 19:28 | 3060

Președintele formațiunii politice „Partidul Nostru”, Renato Usatâi, susține că șeful statului, Igor Dodon, ar trebui să facă pușcărie. Asta pentru că, din cauza lui, cei doi piloţi moldoveni ar fi fost ţinuţi ostatici în Afganistan cu zece luni mai mult decât ar fi urmat. Declarația a fost făcută aseară, la postul nostru de televiziune, în cadrul emisiunii „Ora expertizei". Dodon nu a fost de găsit la telefon pentru o reacţie la declarațiile lui Usatâi, dar a postat un mesaj pe Facebook, în care se referă la cazul celor doi piloți moldoveni.

Renato Usatâi a declarat că piloţii moldoveni ar fi trebuit să ajungă acasă cu peste un an în urmă, mai exact în ianuarie 2018, dar în primăvara anului trecut s-ar fi luat decizia la vârful puterii ca ostaticii să fie eliberaţi înaintea alegerilor parlamentare. Mai mult, Usatâi spune că le-ar fi dat autorităţilor de la Chişinău toate informaţiile pe care le-a obţinut privind locul aflării celor doi cetăţeni moldoveni, doar că la mijloc ar fi fost un târg, astfel ca Igor Dodon să aducă acasă un prizonier, iar Vladimir Plahotniuc - pe al doilea. Dodon l-ar fi minţit însă pe Plahotniuc şi şi-ar fi asumat toate meritele, a afirmat Usatâi.

Președintele formațiunii politice „Partidul Nostru” se întreabă de ce ostaticii moldoveni n-au fost aduşi direct la Chişinău...

Totodată, Usatâi este de părere că Dodon ar trebui să fie condamnat în acest caz.

Pe de altă parte, Procuratura Generală a difuzat un comunicat de presă, în care anunţă că a deschis un dosar penal, dar materialele din cadrul acestuia au fost secretizate și cercul de persoane implicate este strict limitat. Se întâmplă după ce preşdintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunţat luni la o întâlnire electorală că Igor Dodon s-ar putea alege cu un dosar penal.

Între timp, continuă duelul dintre Igor Dodon şi unele instituții ale satului, pentru aducerea celor doi ostatici în Republica Moldova. După ce şeful statului anunţa ieri că anume el îi va aduce pe cei doi moldoveni de la Mosocova la Chişinău, Ministerul de Externe a comunicat astăzi că a solicitat Federației Ruse să asigurare accesul delegației Republicii Moldova la cei doi moldoveni eliberați din prizonierat.

Nici preşedintele Igor Dodon, nici consilierul său Maxim Lebedinschi nu au fost de găsit pentru o reacţie. Totuşi, şeful statului a postat aseară un mesaj pe Facebook, în care spune că speculațiile și luptele politice trebuie lăsate într-o parte.

Nici șeful Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, şi nici purtătorul de cuvânt al acestei formaţiuni politice, Vitalie Gamurari, nu ne-au răspuns la telefon pentru a comenta declaraţiile din emisiune.

Opinia ta contează. Comentează!