Ar fi obligați să semneze o petiție
Politic 26 octombrie 2018, 14:54 | 1445

Funcționarii publici, dar și alți bugetari sunt obligați să semneze o petiție către Parlamentul European și Comisia Europeană, prin care este solicitată investigarea pretinsei finanțări a partidelor din opoziție de către Ilan Șor. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr Alexandru Slusari, care susține că, în criză de idei, se încearcă pasarea responsabilității celor implicați în jaful bancar către formațiunile antioligarhice. Purtătorul de cuvânt al PD nu a fost de găsit pentru o reacție.

... a scris Slusari pe Facebook. Vicepreședintele Platformei DA a postat și petiția semnată de, cităm, „cetățenii Republicii Moldova”, în care se solicită ca instituțiile europene să investigheze implicarea unor formațiuni și politicieni, printre care PLDM și Maia Sandu, în jefuirea celor trei bănci.

... se arată în document. Nici protestele Platformei DA și activitatea Fundației „Open Dialog” nu au fost trecute cu vederea.

Și vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate Mihai Popșoi afirmă că, în acest mod, guvernarea își bate joc de propriii cetățeni.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție. Precizăm că, anterior, Jurnal TV a realizat o investigație în care se arată că Ilan Șor a sponsorizat două concerte ale PD în campania pentru alegerile parlamentare din 2014. Dovada se regăsește în rulajele bancare, care confirmă că Șor a transferat bani pentru aducerea în Republica Moldova a mai multor artiști ruși, dar și a cântărețului Toto Cutugno. Atunci, PD a negat informația.

Opinia ta contează. Comentează!