Jurnalul orei 17, 14 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 14 decembrie 2023, 17:52 | 689

Prezentat de Călin Jucovschi

Ucraina și Republica Moldova vor intra împreună în familia europeană, iar cele două state sunt pregătite pentru lansarea negocierilor de aderare. Declarația a fost făcută de președintele României, Klaus Iohannis, în ajunul summitului Consiliului European, care va reuni astăzi și mâine, la Bruxelles, șefi de stat și de guvern din toate țările membre ale blocului comunitar. Liderul de la Cotroceni este încrezător că se va găsi o soluție de compromis în pofida opoziției Ungariei privind deschiderea negocierilor de aderare. Așteaptă o decizie favorabilă și autoritățile de la Chișinău.

Rușii au bombardat din nou la granița României. Atacurile aeriene nocturne au vizat porturile ucrainene Reni și Ismail de la Dunăre. Armata rusă a lansat zeci de drone Shahed dinspre Marea Neagră și Crimeea ocupată spre regiunea Odesa. Au fost lovite obiective energetice, civile, dar și infrastructura portuară. Locuitorii din județele Galați și Tulcea au primit mesaje RO-ALERT în care erau anunțați că este posibil să cadă obiecte din spațiul aerian. Din fericire, nu s-au înregistrat pagube pe teritoriul României, dar în Ucraina au fost rănite 11 persoane.

Procuratura Anticorupție a deschis dosar penal privind activitatea Administrației de Stat a Drumurilor. Se presupune că unele persoane din cadrul întreprinderii au comis abuz de serviciu la construcția drumului de acces Leova-Bumbăta. Responsabilii de la Administrația de Stat a Drumurilor nu ne-au răspuns la apel, pentru a comenta acțiunile procurorilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie