Jurnalul orei 17, 28 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 28 septembrie 2023, 20:49 | 740

Prezentat de Vasile Luchianu

Peste 30 de conducătorii auto au fost trași pe dreapta și amendați astăzi, pentru că au circulat pe banda desinată doar transportului public, pe bulevardul Grigore Vieru din Chișinău. Agenții de patrulare spun că este mult mai ușor de a-i depista cu drona pe cei nedisciplinați. Șoferii pedepsiți dau vina pe ambuteiajele, care devin insuportabile mai ales în primele ore ale dimineții.

O familie cu doi copii din orașul Strășeni a rămas fără acoperiș deasupra capului, după ce casa în care locuiau a ars din temelii. Proprietarii îl bănuiesc pe un vecin că s-ar afla în spatele incendiului, deoarece în seara cu pricina între ei a izbucnit un conflict, iar cel din urmă ar fi recurs și la amenințări. Vecinul respinge acuzațiile și spune că dormea în timpul izbucnirii focului. Oamenii legii documentează cazul.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a întreprins azi o vizită-surpriză la Kiev, acolo unde a spus că legăturile Ucrainei cu Alianța Nord-Atlantică nu au fost niciodată atât de strânse. La rândul său, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a declarat că este o chestiune de timp ca Ucraina să devină stat membru al NATO. Întâlnirea are loc în timp ce Ucraina caută mai mult sprijin occidental pentru contraofensiva de eliberare a pământurilor ocupate de armata rusă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie