Jurnalul orei 17, 18 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 18 decembrie 2023, 23:01 | 677

Prezentat de Călin Jucovschi

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat astăzi o serie de măsuri pentru debirocratizarea sistemului educațional. Proiectul prevede inclusiv suspendarea controalelor externe în instituțiile de învățământ și simplificarea proceselor administrative. Astfel, profesorii vor avea mai multă libertate în elaborarea proiectelor și planificarea didactică.

Istoria Basarabiei a fost falsificată și este, în continuare, distorsionată, iar propaganda rusă lucrează împotriva apropierii de România și de Uniunea Europeană. Declarațiile au fost făcute de istoricul și scriitorul Mugur Andronic din Suceava, în cadrul unui interviu pentru Jurnal TV. Prezent la Chișinău, doctorul în științe istorice ne-a povestit despre falsurile zămislite de imperiului sovietic, dar și despre cele actuale, promovate de Kremlin.

Republica Moldova s-a clasat pe locul 35 în lume la capitolul „lupta împotriva corupției”, potrivit Indexului Integrității Publice. Acesta mai arată că Republica Moldova este printre primele 22 de țări, care au înregistrat îmbunătățiri în controlul corupției și excelează la capitolul transparență. Topul este condus de Danemarca, Norvegia, Finlanda, Noua Zeelandă și Estonia.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie