Unul dintre coordonatorii manifestației, la care au fost aduși mai mulți minori, era Ion Munteanu, membru activ al Organzației Partidului Democrat din sectorul Ciocana.

Ion Munteanu a plasat mai multe fotografii pe facebook, alături de Vladimir Plahotniuc și alți fruntași ai PD - Nae-Simion Pleșca sau Constantin Botnari. Un alt participant al așa-zisului contraprotest este Ion Cujbă, șeful Centrului Multifuncțional Ialoveni. Acesta, la fel, apare într-o fotografie alături de mai mulți simpatizanți PD. La contraprotest a fost prezent și Radu Crețu, un alt simpatizant al Partidului Democrat.

Nu este pentru prima oară când Radu Crețu încearcă să bruieze activitățile Blocului ACUM Platforma DA și PAS. Crețu a dat buzna și la o întâlnire a lui Andrei Năstase cu locuitorii din Băcioi, în campania sa electorală pentru parlamentare. Atunci, Crețu s-a prezentat ”Ion”.

Radu Crețu apare în câteva fotografii de la o nuntă alături de șeful PD, Vladimir Plahotniuc, și fostul deputat PD, Constantin Țuțu. Tot el poate fi văzut pe pagina de Facebook a organizației din Băcioi a PD, la fel, alături de Țuțu. /// Un alt tânăr venit la manifestație este Serghei Burțev, care avea un comportament agresiv.

Pe acest tânăr îl vedem și în mai multe fotografii, îmbrăcat în haine cu sigla Partidului Democrat, dar și unde scrie că îl susține pe Constantin Țuțu la alegeri. /// De asemenea, la contraprotestul de ieri în fruntea minorilor care protestau stătea Alexei Apostol, un fost angajat la Poliţia de Frontieră. Despre acest lucru a scris deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba, care spune că reprezentanții instituției i-au confirmat că bărbatul a fost angajatul lor până în anul 2016.

Pe Alexei Apostol îl vedem și în mai multe fotografii, în uniformă, alături de Alexandru Jizdan. Menționăm că la contramanifestație au fost mai mulți motocicliști, printre care și fostul deputat PD Constantin Țuțu. Acesta i-a atacat verbal pe liderii Blocului ACUM Platforma DA și PAS.

Purtătorul de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gamurari, ne-a declarat că Partidul Democrat nu a organizat acest protest, dar admite că puteau fi prezente persoane, care au legătură cu formațiunea.

Reprezentanții Blocului ACUM Platforma DA și PAS au desfășurat ieri o acțiune de protest, la Guvern, față de scumpirea în lanț a mai multor produse de primă necesitate. În plină desfășurare a evenimentului, a apărut un grup numeros de persoane, majoritatea adolescenți, care au lansat lozinci obscene la adresa liderilor Blocului ACUM.