Patrula Jurnal TV, 21 Aprilie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Fenomenul consumului de droguri a „explodat” în Republica Moldova. La finele anului trecut, numărul consumatorilor a crescut cu peste o mie cinci sute față de anul 2020, când la evidența medicilor erau peste 11 mii de persoane. Mai grav e că în această categorie intră tot mai mulți adolescenți. S-a schimbat și piața drogurilor: consumatorii au trecut de la drogurile numite „ușoare” la cele sintetice - mai ieftine, dar extrem de toxice. Acestea din urmă distrug organismul mult mai rapid.

Mașinile de serviciu din parcul Inspectoratului General al Poliției, care au fost procurate din bani europeni, americani și japonezi, urmau să fie echipate cu anvelope rusești.Asta după ce compania „Eximotor” a fost desemnată câștigătoare în cadrul unei licitații pentru livrarea a peste 730 de pneuri procurate din Rusia către IGP.Ulterior, instituția s-a răzgândit și a anulat rezultatele licitației, iar ofertele participanților urmează să fie examinate repetat.

Unii au încercat din curiozitate, alții - cu speranța că vor uita de problemele cotidiene... Drogurile! Acestea au pus stăpânire pe mintea și trupul lor. Numai un punct critic i-a făcut să conștientizeze că sunt dependenți până nu se mai poate. // Noi am vorbit cu trei foști consumatori de droguri, care au ieșit din capcană datorită experților de la Asociația „Inițiativa pozitivă”.

Opinia ta contează. Comentează!