Jurnalul orei 17, 5 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 5 aprilie 2023, 18:32 | 649

Prezentat de Vasile Luchianu

Ministerul Sănătății a pregătit pentru 54 de instituții medicale 75 de analizatoare de gaze în sânge. Capacitatea de funcționare a acestora oferă soluții optimale pentru spitale sau clinici, care necesită calitate înaltă a rezultatului într-un timp redus. Recepționarea lotului a avut loc la Spitalul Clinic Bălți.

Vreme de iarnă în plină primăvară. Începutul lunii aprilie a adus zăpadă și ninsori în mai multe regiuni ale țării. Peste 60 de utilaje speciale și 16 muncitori rutieri au participat dis-de-dimineață la lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului. Între timp, meteorologii au emis o nouă avertizare: Cod galben de îngheț pentru jumătatea de nord a țării. Alerta este valabilă în perioada 6-8 aprilie.

”Dacă nu ai bani și ești un nimeni, riști să fii ignorat de justiție, iar escrocii să-ți fure până și ultimul bănuț”. Este concluzia unui bărbat cu dizabilități din Orhei, care visa la o mașină, pe care să o poată conduce. Ani la rând, omul a strâns bani. A găsit și persoana, care s-i aducă o mașină din Germania. Dar nu a fost să fie. Victor Lupașco a rămas și fără bani, și fără mașină. Bărbatul încearcă să-și facă dreptate, dar nici procurorii, nici polițiștii nu-l iau în serios, iar afaceristul îl hrănește cu promisiuni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie