Englezii testaţi pozitiv la coronavirus nu vor mai fi obligaţi să intre în carantină de joi, 24 februarie
Externe 22 februarie 2022, 17:33 | 456

Englezii testaţi pozitiv la coronavirus nu vor mai fi obligaţi să intre în carantină de joi, 24 februarie. Testarea universală gratuită va lua sfârşit în aprilie. Prim-ministrul britanic Boris Johnson a detaliat strategia pentru Anglia în Camera Comunelor, după un diferend în cadrul guvernului privind finanţarea viitoarei supravegheri a evoluţiei virusului.

BORIS JOHNSON prim-ministrul Marii Britanii: "În primul rând renunțăm la toate restricțiile domestice valabile. Începând cu joi, 24 februarie, renunțăm la prevederea legală și nevoie de a intra în auto-izolare după un test pozitiv. Totodată, oprim plățile oferite oamenilor pentru auto-izolare. Distribuirea plăților pentru aflarea la domiciliu a bolnavilor va mai fi în vigoare pentru o lună."

Cei care au un test pozitiv COVID-19 li se va recomanda să stea acasă cel puţin cinci zile, dar nu vor fi obligaţi de lege să facă acest lucru, potrivit planurilor supuse aprobării parlamentare.

Oamenii în vârstă de 75 de ani şi peste, cei cu imunitate scăzută şi cei care trăiesc în centre de îngrijire vor avea posibilitatea de a primi o nouă doză booster împotriva COVID-19 în această primăvară, potrivit planurilor lui Boris Johnson.

Testarea gratuită universală va fi sever redusă de pe 1 aprilie şi se va axa pe persoanele cele mai vulnerabile, Agenţia sanitară britanică urmând să stabilească detaliile, deşi testarea va continua în mediile cele mai riscante, precum centrele de îngrijire socială.

Boris Johnson a avertizat că "pandemia nu s-a terminat". Vestea că Regina Elisabeta a II-a a fost testată pozitiv duminică este "un lucru care ne aduce aminte că virusul nu a dispărut", a subliniat Johnson. El le-a spus însă parlamentarilor că a venit vremea "să se treacă de la restricţii guvernamentale la responsabilitate personală", existând "un nivel suficient de imunitate pentru a încheia tranziţia" de la lege, la o situaţie în care ţara se bazează pe vaccinuri şi tratament, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!