Cetățenii care au suferit din cauza furtunii și ploilor, în această săptămână, vor primi materiale de construcție
Social 28 iulie 2023, 23:57 | 548

Cetățenii care au suferit din cauza furtunii și ploilor, în această săptămână, vor primi materiale pentru aș-i repara casele stricate. Valoarea totală a ajutorului oferit de Guvern este de peste 16 milioane de lei. Sprijinul material va fi distribuit autorităților publice locale din raioanele Edineț, Soroca, Râșcani, Dondușeni, Drochia și Hâncești.

Din rezervele de stat vor fi scoase 64 de mii 677 foi ondulate de ardezie pentru acoperiș și 493 de metri cubi de cherestea. ”Primul lot este în drum spre Edineț”, a precizat ministrul de Interne, Adrian Efros.

ADRIAN EFROS, ministru al Afacerilor Interne: "Este vorba despre peste o mie de foi de ardezie și peste 25 de metri cubi de cherestea. Până diseară ele vor fi în gospodăriile cetățenilor ca să reparăm acele locuințe care au fost deteriorate."

Potrivit executivului, urmează a fi efectuate lucrări de reparație și construcție a caselor, clădirilor administrative și culturale, care au fost afectate de ploile torențiale și vânt în zilele de 25 și 26 iulie.

DORIN RECEAN, prim-ministru al Republicii Moldova: "Ceea ce este important acum e să ne mișcăm mai repede ca să putem repara casele și acoperișurile, inclusiv și la instituțiile publice. Iar Ministerul Agriculturii să meargă și să vadă cum putem ajuta cu restabilirea sau compensarea pierderilor avute de livezi și alte culturi. Vă rog în continuare să urmărim reconectarea tuturor celor localități, care au rămas fără energie electrică."

Potrivit autorităților, 74 de localități au fost afectate de intemperii. Au fost distruse peste 60 de gospodării și 18 clădiri administrative. Nici o persoană nu a avut de suferit în urma calamităților.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie