La încoronarea regelui Charles al III-lea va fi adus Scaunul St. Edward, realizat în urmă cu 700 de ani
Externe 1 mai 2023, 16:45 | 940

La încoronarea regelui Charles al III-lea va fi adus Scaunul istoric Saint Edward, realizat în urmă cu 700 de ani, scrie Reuters. Sunt cele mai recente detalii dezvăluite de Palatul Buckingham cu privire la ceremonia plină de fast. Sâmbătă, pe 6 mai, regele Charles și regina consoartă Camilla vor fi încoronați la Westminster Abbey, sub privirile întregii lumi.

Scaunele tronului au fost realizate în 1937 pentru încoronarea regelui George al VI-lea și a soției sale, regina Elisabeta, cunoscută mai târziu drept regina mamă. Scaunele din colecția regală au fost conservate, restaurate și adaptate. Scaunul istoric St. Edward's, vechi de peste 700 de ani și folosit pentru prima dată la încoronarea regelui Edward al II-lea, în 1308, urmează să fie folosit pentru momentul încoronării lui Charles al III-lea, notează Reuters.

KRISTA BLESSLEY expert Royal Family: "În 1296, Edward I a comandat ca scaunul să fie făcut pentru a conține Piatra din Scone, care a fost adusă din Scoția și a fost folosită pentru fiecare încoronare a unui monarh englez, cu câteva excepții. Este un privilegiu să lucrezi la acest scaun. Este o muncă fantastică de artă. Sunt păsări, figuri ale sfinților și ale regilor, sunt multe frunze. Și pentru că atât de puține lucruri din arta engleză din acele vremuri supraviețuiesc, este cu adevărat un exemplu rafinat de calitate a măiestriei."

Piatra din Scone, cunoscută și ca Piatra Destinului sau Piatra Încoronării, reprezintă un bloc de gresie roșie. Scaunul regelui Charles al III-lea este fragil și este în prezent supus lucrărilor de conservare pentru a fi pregătit pentru ceremonia de încoronare. Tronul a fost în centrul încoronărilor englezești încă de când a fost realizat din ordinul regelui Edward I. Westminster Abbey descrie scaunul ca fiind una dintre cele mai prețioase și faimoase piese de mobilier din lume.

Încoronarea regelui Charles va avea loc la Westminster Abbey, la mai bine de 70 de ani după ce mama sa, regina Elisabeta a fost încoronată pe 2 iunie 1953. Două mii de invitaţi vor asista la evenimentul din 6 mai. Mult mai puţini decât cei opt mii prezenţi la încoronarea reginei Elisabeta a II-a, în 1953, scrie AFP. Încoronarea lui Charles va intra în istorie pentru cea mai mare ceremonie militară din ultimii 70 de ani.

Opinia ta contează. Comentează!