Scandal la Primăria Sângerei
Politic 16 august 2023, 12:21 | 3759

Scandal în incinta Primăriei orașului Sângerei, unde a avut loc o întâlnire a șefei statului, Maia Sandu, cu reprezentanții mediului de afaceri. Președintele organizației teritoriale Sângerei a Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, Oleg Cernei, fost consilier PAS, susține că i-a fost îngrădit accesul în sala de ședințe, unde urma să aibă loc întrunirea.

Consilierul raional Oleg Cernei a acuzat angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat că i-au blocat accesul în sală.

La un moment dat, pe lângă Oleg Cernei a trecut președintele Maia Sandu.

A încercat să remedieze situația deputatul PAS Doina Gherman. Aceasta i-a propus consilierului raional să întrerupă transmisiunea live a evenimentului pentru a putea avea acces în sală.

Ulterior, Serviciul de Protecție și Pază de Stat a venit cu precizări. SPPS afirmă că Cernei a dat buzna în incinta primăriei, a manifestat un comportament agitat și a perturbat ordinea publică.

„Consilierul raional Oleg Cernei nu s-a conformat cerințelor SPPS de a respecta prevederile legislației în vigoare. Domnul Cernei a dat buzna în incinta primăriei, ignorând lista participanților la ședință și subiectul discuției planificat. Acesta a manifestat un comportament agitat, folosind tonalități înalte în raport cu ofițerii de protecție, ceea ce a generat perturbarea ordinii publice la eveniment. Afirmațiile aduse precum că „abuzul pazei de stat este condamnabil și ilegal prin limitarea accesului reprezentantului legal în instituțiile publice” nu corespund realității, or, ofițerii SPPS și-au îndeplinit atribuțiile funcționale în strictă conformitate cu legislația în vigoare”, se spune într-un comunicat emis de SPPS.

Instituția mai precizează că Oleg Cernei a avut acces la toate discuțiile publice pe care le-a avut Maia Sandu în agendă pe durata vizitei în raion, inclusiv cu acces pe teritoriul privat al unei companii unde șefa statului a comunicat cu angajații.

Opinia ta contează. Comentează!