Dodon revine în fruntea PSRM
Politic 11 aprilie 2023, 15:58 | 603

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, care este învinuit de corupere pasivă, dar și de acceptarea finanțării partidului politic din partea unei „organizații criminale”, revine la conducerea Partidului Socialiștilor. Dodon a fost desemnat în calitate de secretar executiv al formațiunii, a cărui președinte de onoare a fost din decembrie 2021. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Republican al PSRM.

IGOR DODON, secretar executiv al PSRM: "Eu am acceptat să vin la conducerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Începând cu ziua de astăzi, toate declarațiile mele sunt declarații din partea PSRM, care vor fi luate împreună cu colegii din executivul politic."

În același timp, fostul secretar executiv al PSRM, Vlad Batrâncea, a fost numit președinte al fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, iar Zinaida Greceanâi s-a ales cu funcția de președinte de onoare al PSRM. Anterior, membrii Coaliției pentru Unitate și Bunăstare au anunțat că vor sesiza Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, după ce mai mulți deputați socialiști, în frunte cu Vlad Batrâncea, au avut o întrevedere la Moscova cu reprezentanți ai partidului lui Vladimir Putin „Rusia Unită”. Reprezentanții CUB susțin că, prin această acțiune, deputații socialiști ar fi pasibili de „trădare de Patrie”. Igor Dodon spune însă că această vizită ține de parteneriatele pe care le are PSRM cu partidele din Rusia.

IGOR DODON, secretar executiv al PSRM: "PSRM are semnate mai multe acorduri de colaborare cu partide politice din alte țări, inclusiv din est și din vest, în Rusia, în Turcia, cu partidul lui Erdogan, în Azerbaidjan, cu partidul președintelui Aliev, în Serbia cu partidul socialist, un acord cu partidul comunist din China și da, avem semnate acorduri cu două partide parlamentare din Duma de Stat a Federației Ruse."

Igor Dodon a ținut să menționeze că PSRM va fi mult mai activ pe arena politică de la Chișinău, odată cu revenirea sa în fruntea partidului.

Opinia ta contează. Comentează!