Adriana Beţişor, fosta șefă adjunct a Procuraturii Anticorupție, a scăpat de urmărire penală pentru corupere pasivă și abuz de serviciu
Justiţie 19 februarie 2024, 20:16 | 471

Adriana Beţişor, fosta șefă adjunct a Procuraturii Anticorupție, a scăpat de urmărire penală pentru corupere pasivă și abuz de serviciu în dosarul legat de acuzațiile de mită de la omul de afaceri Ruslan Doboş. Adriana Beţişor ar fi pretins de la un condamnat 50 de mii de euro. Judecătoria Buiucani a decis clasarea dosarului, după ce acuzatorul de stat a constatat lipsa infracțiunii.

Decizia a fost luată de judecătorul Alexandru Negru, în legătură cu existența ordonanței definitive, emisă de procurorul anticorupție Liliana Partole, în ziua de 5 septembrie 2020.

DECIZIA JUDECĂTORIEI BUIUCANI: "Adriana Bețișor a fost achitată pe două capete de acuzare – corupere pasivă și abuzul de putere. Totuși, a fost dispusă examinarea într-o cauză penală separată a acuzației privind amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală. Cauza disjunsă privind învinuirea Adrianei Beţişor de comitere a infracțiunii se transmite specialistului responsabil pentru repartizarea aleatorie."

Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a anunțat că procurorii urmează să analizeze actul judecătoresc pentru adoptarea unei decizii. Acuzațiile aduse Adrianei Bețișor pe marginea acestui subiect au ajuns în spațiul public în vara anului 2019, când ministrul de atunci al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a solicitat Procuraturii Generale inițierea unei anchete. Năstase preciza atunci că Bețișor s-ar face vinovată de faptul că a renunțat la învinuirea adusă antreprenorului Ruslan Doboș contra 50 de mii de euro.

Adriana Bețișor a instrumentat mai multe dosare de rezonanță, inclusiv al fostului premier Vladimir Filat. Acesta a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, în urma unui denunț depus de către Ilan Șor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie