Tsunami devastator în Indonezia
Externe 24 decembrie 2018, 14:50 | 1163

Cel puțin 280 de oameni au murit, iar peste o mie au fost răniți în Indonezia după un tsunami devastator. Numărul victimelor ar putea însă crește, întrucât zeci de persoane sunt date dispărute. Valul distrugător a fost provocat de erupţia vulcanului Krakatau, care este încă activ. Mai mult, autoritățile locale au anunțat că ar putea urma un alt tsunami.

Vulcanul Krakatau a împrăștiat nori groși de fum până la mii de metri înălțime şi a provocat un tsunami devastator. Valul uriaş, însoțit de grindină, a lovit trei regiuni din Indonezia.

Printre zonele afectate de tsunami se numără și o staţiune de pe insula Java, unde se desfăşura un concert. Unul dintre spectatori a filmat cum valul uriaş dărâmă scena.

În consecință, solistul formaţiei rock „Seventeen”, care susținea concertul, a anunțat că a pierdut câțiva colegi de trupă, care au murit, iar alții, precum și soția sa, au dispărut fără urmă.

Din cauză că numărul victimelor este în continuă creştere, spitalele devin neîncăpătoare, iar mii de locuitori ai regiunilor afectate au rămas pe drumuri. Responsabilii i-au avertizat pe localnici să se îndepărteze de zonele de coastă, deoarece este posibil să se producă un al doilea tsunami.

Opinia ta contează. Comentează!