Jurnalul orei 17, 5 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 5 decembrie 2023, 17:36 | 711

Prezentat de Vasile Luchianu

Embargoul rusesc nu a făcut decât să agraveze criza prin care trec agricultorii din Republica Moldova. Miza Kremlinului este să pună cât mai multă presiune asupra fermierilor de aici, să dezbine și să crească supărarea oamenilor. Este opinia expertului Comunității „WatchDog”, Tatiana Cojocari, exprimată în contextul restricțiilor impuse vineri de Rusia la importurile de fructe și legume din Republica Moldova.

Biserica Sf. Ierarh Nicolae din Chișinău a ieșit de sub oblăduirea Mitropoliei Moldovei și a aderat la Mitropolia Basarabiei, a Bisericii Ortodoxe Române. ”Am schimbat vectorul nostru spiritual, dinspre Moscova, spre București”, le-a declarat parohul Petru Storoja enoriașilor, la slujba de duminică. Clericii de la biserica Sf. Ierarh Nicolae vor fi sancționați, afirmă reprezentanții Mitropolia Moldovei.

Republica Moldova e cea mai vulnerabilă țară din Europa, după Ucraina. Asta a declarat prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, la Washington, în cadrul discuțiilor cu secretarul de stat, Antony Blinken. În context, oficialul de la București a subliniat că România va fi alături de Ucraina până când aceasta va obține victoria în fața Rusiei. La rândul său, Antony Blinken a spus că România este un aliat valoros al Statelor Unite al Americii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie