Banca Europeană de Investiții a alocat 28 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor electrice din Republica Moldova
Economic 21 martie 2023, 15:37 | 312

Banca Europeană de Investiții a alocat 28 de milioane de euro pentru modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice din Republica Moldova. Potrivit unui comunicat al instituției financiare, modernizarea rețelelor ar putea fi o soluție pentru depășirea crizei energetice.

COMUNICATUL BĂNCII EUROPENE DE INVESTIȚII: "Programul de investiții, pe patru ani, în sectorul de distribuție a energiei electrice din Republica Moldova va fi pus în aplicare de întreprinderea cu capital străin Premier Energy Distribution. Finanțarea va contribui la modernizarea și extinderea rețelei de distribuție a energiei electrice în centrul și sudul Republicii Moldova, inclusiv orașul Chișinău."

Investiția va contribui și la soluționarea crizei energetice prin menținerea la un nivel scăzut a pierderilor în distribuția energiei electrice. ”Împrumutul va permite Premier Energy să transforme o rețea de distribuție convențională într-o rețea inteligentă digitală, ceea ce va duce la securizarea aprovizionării și la îmbunătățirea serviciilor pentru utilizatorii finali”, se mai arată în comunicatul Băncii Europene de Investiții.

Proiectul este cofinanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, printr-un împrumut paralel, în valoare de 28 milioane de euro.

Opinia ta contează. Comentează!