Se laudă cu proiectul ce nu le aparține
Politic 20 martie 2018, 20:07 | 3441

Partidul Democrat este bănuit de "furt intelectual". Proiectul făcut public, acum o săptămână, de către ștabii acestei formațiuni, privind construirea unei arene sportive ultramoderne, pare să nu le aparțină. Planul video prezentat presei de către Vladimir Plahotniuc este, de facto, proprietatea unei celebre companii franceze. Într-o declarație pentru ”Ziarul de Gardă”, francezii se arată uimiți de faptul că cineva de la Chișinău vorbește despre acest proiect, fără să anunțe autorul ideii.

Potrivit Ziarului de Gardă, proiectul prezentat de Partidul Democrat ar fi fost elaborat încă în 2012 de compania franceză.

La scurt timp după anunțul Partidului Democrat de construcție a Arenei Chișinău, la Ministerul Economiei și Infrastructurii a avut loc o ședință a Grupului de lucru pentru implementarea proiectului. Aceasta a fost prezidată de către ministrul Chiril Gaburici, iar din componență au mai făcut parte ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, dar și alți reprezentanți ai instituțiilor de resort. Contactat de Jurnal TV, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a declarat că planul companiei franceze a fost prezentat drept exemplu, și nu un material care i-ar aparține Partidului Democrat. Nu este pentru prima dată când membrii PD își atribuie niște merite care nu le aparțin. Deputatul formațiunii Oleg Sârbu, ale cărui firme ar avea contracte de milioane de lei cu instituțiile statului, și-a îmbrăcat, în an electoral, haina omului binefăcător. Într-un material al Ziarului de Gardă, el a fost prezentat cum distribuie în numele său și al partidului colete cu ajutoare umanitare, donate copiilor din Republica Moldova de către o fundație olandeză. Potrivit sursei, pachetele umanitare erau destinate Misiunii „Micul Samaritean”. 

Opinia ta contează. Comentează!