Cinci oameni au murit după ce fenomenul meteo s-a dezlănțuit în toiul nopții în sud-estul statului Missouri
Externe 6 aprilie 2023, 17:40 | 282

Încă o tornadă a făcut ravagii în America. Cinci oameni au murit după ce fenomenul meteo s-a dezlănțuit în toiul nopții în sud-estul statului Missouri, scrie Reuters. Se întâmplă într-o perioadă, în care mai multe zone din Statele Unite sunt străbătute de furtuni violente.

Imagini făcute cu drona au arătat amploarea pagubelor - acoperișuri smulse de pe case, copaci ciopliți și linii electrice doborâte. Guvernatorul statului Missouri, Mike Parson, a declarat că zona rurală afectată are de confruntat o călătorie lungă înainte spre recuperare și a adăugat că președintele Joe Biden a sunat, pentru a oferi ajutor, scrie Reuters. Observatorii furtunii au raportat că au văzut tornada atinsă în jurul orei 3:30 dimineața. Oamenii s-au ascuns pe unde au putut.

Tornada cu pricina este una dintr-o serie de tornade violente care mătură zone din Statele Unite. Marți, un videoclip dramatic al martorilor oculari a surprins momentul în care o tornadă a trecut printr-un câmp din Iowa. Alte imagini, filmate în Illinois, au arătat scene terifiante în timp ce furtuna a lovit o zonă rezidențială.

Weekendul trecut, în timp ce tornade au străbătut mai multe state din sud și vest, peste 30 de persoane au fost ucise. Cu o săptămână înainte, un roi de furtuni a dezlănțuit o tornadă puternică care a distrus orașul Rolling Fork din Mississippi și a ucis 26 de oameni. Preşedintele Joe Biden a vizitat localitatea cu pricina și a promis sprijin.

Tornadele, fenomene extreme impresionante şi greu de prezis, sunt frecvente în Statele Unite, în special în centru şi sud. Anul acesta au avut, însă o forţă deosebită şi au provocat distrugeri masive.

Opinia ta contează. Comentează!