Rusia sfidează din nou Ucraina
Externe 16 mai 2018, 17:18 | 2354

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a condus personal unul dintre primele camioane, la inaugurarea noului pod de 19 kilometri, ce leagă Rusia de peninsula Crimeea. Construcţia viaductului, pentru care s-au cheltuit peste trei miliarde și jumătate de dolari, a fost dur criticată atât de guvernul Ucrainei, cât şi de țările occidentale.

Premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, a acuzat Rusia de o nouă încălcare a dreptului internaţional și că va plăti scump pentru asta. Și Statele Unite au condamnat construcția podului și și-au reafirmat ataşamentul faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

Mai mult, Washington-ul a subliniat că toate sancţiunile americane legate de anexarea ilegală a Crimeii, inclusiv cele vizând persoane implicate în şantier, vor rămâne în vigoare, atât timp cât Rusia nu restituie Ucrainei controlul peninsulei. Și Uniunea Europeană a reacționat negativ la inaugurarea acestui pod, pe care o denunță drept o nouă încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei de către Rusia.

Opinia ta contează. Comentează!