Președintele a menționat că autoritățile sunt „profund îngrijorate” și îndeamnă cetățenii să rămână solidari și uniți
Politic 14 februarie 2022, 15:34 | 1266

Președintele Maia Sandu a chemat la solidaritate în contextul crizei regionale de securitate. Într-un mesaj adresat cetățenilor, șefa statului a spus că autoritățile iau în considerare toate scenariile posibile, inclusiv cel al unor eventuale operațiuni militare în țara vecină. Ea a reiterat că Moldova este țară neutră și a avut un mesaj aparte pentru cetățenii noștri din stânga Nistrului.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Dragi cetățeni, pentru Republica Moldova, pacea și stabilitatea în regiune sunt foarte importante. Acestea ne permit să ne concentrăm pe soluționarea problemelor țării și ale cetățenilor. În aceste zile însă suntem cu ochii pe Ucraina. Tensionarea situației la frontiera țării vecine prietene ne îngrijorează profund."

Maia Sandu îndeamnă cetățenii să rămână solidari și uniți și susține că Guvernul și Parlamentul au examinat scenariile crizei și au evaluat riscurile pe care le reprezintă un eventual conflict armat în Ucraina.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Suntem conștienți de riscurile cu care ne-am putea confrunta în consecință și în țara noastră și suntem pregătiți să le facem față. Vă îndemn să nu ne lăsăm manipulați de propaganda, care cultivă dezbinarea. Suntem cu toții cetățeni ai Republicii Moldova."

Maia Sandu susține că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice, prioritatea fiind protejarea vieții și siguranței cetățenilor.

Opinia ta contează. Comentează!