SUA: șase oameni împușcați în școală
Externe 28 martie 2023, 20:21 | 637

Încă un atac armat șochează America! O femeie a intrat într-o şcoală primară creştină privată din Nashville, statul Tennessee, și a împușcat mortal șase persoane, inclusiv trei copii. Tragedia a redeschis dezbaterea asupra ravagiilor, pe care le fac armele de foc în Statele Unite, scrie AFP. Poliția a făcut publică o înregistrare video cu atacatoarea, care intră în clădire. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Poliția spune că atacul armat a fost comis de Audrey Elizabeth Hale, de 28 de ani, o fostă elevă a şcolii. Imaginile o arată pe Hale cum ajunge cu mașina în curtea instituției. Înarmată cu două puşti de asalt şi cu un pistol, tânăra a împușcat în uşă de sticlă de la intrare, după care s-a îndreptat spre primul etaj al clădirii, unde a făcut victime. Ea a fost împuşcată de ofiţerii veniți la faţa locului. Motivul atacului rămâne deocamdată necunoscut. Investigațiile preliminare denotă însă că gestul a fost premeditat.

JOHN DRAKE, șeful Poliției metropolitane Nashville, SUA: "Am determinat că au fost întocmite hărți ale școlii și detalii despre supraveghere, puncte de intrare, etc. Din șase victime, trei erau adulți. Alți trei erau copii. Doi dintre copii aveau nouă ani, iar unul urma să împlinească nouă ani."

Localnicii au venit cu flori și jucării la locul tragediei și spun că sunt șocați.

În afară de trei elevi, și-au pierdut viața directoarea şcolii, o profesoară și gardianul.

Într-o reacție la cele întâmplate, președintele Joe Biden a îndemnat Congresul să facă mai mult pentru a combate violența cu armele, scrie Reuters.

JOE BIDEN, președintele SUA: "Trebuie să facem mai mult pentru a opri violența cu armele. Ne sfâșie comunitățile, sfâșie un suflet al acestei națiuni, sfâșie chiar sufletul națiunii. Știți, în această situație atacatorul a avut două puşti de asalt şi un pistol. Așadar, fac apel din nou la Congres să-mi aprobe proiectul privind interzicerea armelor de asalt. E timpul să progresăm pe acest subiect."

În Statele Unite, unde circulă în jur de 400 de milioane de arme de foc, sunt comise des atacuri sângeroase, inclusiv în școli. Cea mai recentă tragedie s-a produs în Texas, acum zece luni. Atunci, un tânăr cu o armă semi-automată a ucis 19 copii şi doi profesori.

Opinia ta contează. Comentează!