Promo-LEX a prezentat un raport de monitorizare a alegerilor în Hâncești
Politic 12 martie 2020, 19:49 | 1041

Observatorii Asociației Promo-LEX anunță abateri în campania pentru alegerile parlamentare noi din Hâncești. Experții vorbesc de mii de lei neraportați de către cinci concurenți electorali. Printre nereguli este și utilizarea de către concurenții electorali a simbolurilor naționale, dar și a imaginii autorităților publice în scop de promovare.

Totodată, au fost identificate cel puțin 40 de cazuri de amplasare a publicității în locuri neautorizate. Experții vorbesc despre utilizarea de către concurenții electorali a simbolurilor naționale dar și a imaginilor autorităților publice în scop de promovare. O altă abatere este accesibilitatea precară în sediile organelor electorale inferioare pentru persoanele cu dizabilități locomotorii și/sau persoanelor cu necesități speciale.

Observatorii Promo Lex spun că numărul de alegători incluși în listele electorale de bază pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 în Circumscripția Uninominală numărul 38 s-a micșorat cu circa 493 de cetățeni cu drept de vot, comparativ cu alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Promo-LEX a monitorizat campania pentru alegerile din circumscripția uninominală numărul 38 Hâncești în perioada 27 decembrie 2019 -11 martie curent. 

Opinia ta contează. Comentează!