Palatul Buckingham a făcut publică invitația pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea, eveniment ce se va desfășura pe 6 mai
Externe 5 aprilie 2023, 19:52 | 640

Palatul Buckingham a făcut publică invitația pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea, eveniment ce se va desfășura pe 6 mai. Lucrarea, proiectată de artistul heraldic Andrew Jamieson, a fost pictată manual în acuarelă și guașă. Imaginea denotă utilizarea oficială a titlului "regina Camilla", marcând astfel tranziția de la "regina consoartă".

Invitația cu tematică de primăvară va fi trimisă la aproape două mii de oameni. Aceasta a clarificat şi titlul final al Camillei. Până acum prezentată sub numele de "regina consoartă", de la moartea suveranei Elizabeta a II-a, cea de a doua soţie a lui Charles al III-lea poartă titlul de "regină". Alături de invitaţia ornamentată cu flori tipice Regatului Unit, precum crinul, floarea de colţ sau trandafirii sălbatici, palatul Buckingham a publicat şi o nouă fotografie a cuplului regal.

Ca urmare a anilor în care regele a militat pentru protecția mediului, pe invitația la încoronare apare figura folclorică a "omului verde", cu elemente realizate din frunze de iederă, păducel și stejar. Potrivit Palatului Buckingham, acesta este un simbol al primăverii și al renașterii care celebrează o nouă domnie. Ceremonia va avea loc la Abaţia Westminster.

Charles al III-lea a devenit rege, după ce anul trecut mama sa, regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață. Suverana Marii Britanii va rămâne în istorie ca una dintre personalitățile marcante ale ultimilor 100 de ani, cu un destin incredibil, care şi-a dedicat cei 70 de ani de domnie pentru a da strălucire Coroanei britanice.

Opinia ta contează. Comentează!