Actualul Guvern condus de Dorin Recean ar trebui să demisioneze, afirmă președintele CUB, Igor Munteanu
Politic 11 septembrie 2023, 15:32 | 800

Actualul Cabinet de miniștri, în frunte cu premierul Dorin Recean, ar trebuie să demisioneze. Declarația a fost făcută de președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare Igor Munteanu. Liderii CUB spun că mai multe reforme, inclusiv reforma justiției, au fost făcute doar pe hârtie și nu au un impact pozitiv asupra cetățenilor. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, ne-a spus că nu comentează declarațiile făcute de reprezentanții acestei formațiuni politice.

IGOR MUNTEANU, președinte CUB: "Noi considerăm că insuccesele Guvernului PAS au aruncat încrederea în Uniunea Europeană sub 50 la sută. În timp ce în Ucraina, 70% se pronunță pentru cursul pro-european, în ciuda războiului, asistăm practic la o sancționare a guvernării de la Chișinău, care este mai slabă, mai incompetentă și mai puțin credibilă pentru populație."

Potrivit membrilor CUB, o parte a populației și-ar fi pierdut încrederea în parcursul european al Republicii Moldova din cauza acțiunilor partidului de la guvernare.

IGOR CLIPII, secretar general al CUB: "În opinia noastră, faptul că asistăm la acest tablou sumbru din societate se datorează faptului că s-a acceptat activitatea unei Comisii pentru Situații Excepționale, care nu a făcut altceva decât să trucheze achizițiile publice."

RODICA GRAMA, vice-președinte CUB: "Deschideți ușile și vedeți cu adevărat de ce suferă poporul. Altfel, vom avea de regretat foarte mult, noi, cei care dorim Europa acasă."

În același timp, membrii Coaliției pentru Unitate și Bunăstare au spus că este nevoie de alegeri parlamentare anticipate. Solicitat să ofere o reacție la acuzațiile de incompetență și corupție, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, ne-a spus că nu comentează declarațiile făcute de cei de la CUB.

Opinia ta contează. Comentează!