Jurnalul orei 17, 13 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 13 octombrie 2023, 17:47 | 1202

Prezentat de Vasile Luchianu

”Fugarul Ilan Șor încearcă să obțină acum câștiguri politice prin exploatarea tragediei unor oameni nevinovați”. Astfel a reacționat Ministerul de Externe la acuzațiile lui Șor, potrivit cărora ”Guvernul nu ar permite aterizarea la Chișinău a unui avion”, pe care el, Șor, l-a închiriat pentru aducerea acasă a cetățenilor moldoveni aflați în Israel. Autoritățile de la Chișinău nu au impus nicio restricție privind aterizarea navei, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Igor Zaharov.

Armata israeliană a cerut astăzi tuturor locuitorilor orașul Gaza să-și lase casele și să se îndrepte spre sud, pentru siguranța lor. Adresat celor 1,1 milioane de oameni, care trăiesc în nordul Fâșiei Gaza, avertismentul a venit în timp ce Israelul a adunat tancuri în apropierea graniței și a lovit enclava palestiniană cu zeci de rachete. S-a tras și din orașul Gaza spre Israel.

Carburanții continuă să se ieftinească. În weekend și luni, un litru de benzină va costa 24 de lei și șase bani, cu 22 de bani mai puțin decât astăzi. Pentru un litru de motorină, șoferii vor plăti 23 de lei și 71 bani, în scădere cu 18 bani.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie