Cer răspuns de la Ministerul Economiei
Politic 12 octombrie 2018, 09:33 | 990

După furtul miliardului și concesionarea Aeroportului Chișinău, este privatizată compania „Air Moldova” și acest lucru poate fi numit un nou furt de proporții al banilor publici. Este opinia Partidului Acțiune și Solidaritate, care cere explicații de la Ministerul Economiei și Infrastructurii. „Air Moldova” a fost vândută la preț mic, afirmă liderul formațiunii, Maia Sandu.

Vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a prezentat presei rata de îndatorare a companiei „Air Moldova”.

Privatizarea companiei „Air Moldova” a avut loc după acumularea dubioasă a unei sume imense de datorii, precizează Partidul Acțiune și Solidaritate.

Partidul Acțiune și Solidaritate și-a exprimat atitudinea față de Iurie Leancă, în contextul relațiilor acestuia cu Ilan Șor.

Liderul PD, Vlad Plahotiuc nu a răspuns la telefon pentru a da o replică. Amintim că, la începutul lunii octombrie Agenția Proprietății Publice a anunțat că compania de stat „Air Moldova” a fost privatizată. Compania Civil Aviation Group SRL a fost declarată câștigătoarea concursului de privatizare. Valoarea tranzacției de vânzare-cumpărare ajunge la 1,2 miliarde de lei, dintre care doar 50 de milioane de lei au fost transferate în bugetul de stat, restul sumei reprezentând datoriile „Air Moldova”, pe care investitorul s-a obligat să le achite. În toamna anului trecut, Air Moldova a împrumutat de la Aeroportul Internaţional Chișinău 75 de milioane de lei lei. Asta după ce în noiembrie 2013, Guvernul a transmis Aeroportul în concesiune companiei Avia Invest, controlată de către primarul de Orhei, Ilan Şor.

Opinia ta contează. Comentează!