Jurnalul orei 17, 11 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 11 octombrie 2023, 17:52 | 816

Prezentat de Vasile Luchianu

Uniunea Europeană a investit 500 de mii de euro pentru instalarea panourilor fotovoltaice cu capacitate totală de 600 kW pe acoperișurile spitalelor raionale din Florești, Nisporeni, Ștefan Vodă, Cahul și Călărași. Potrivit estimărilor, costurile suportate de cele cinci instituțiile medicale se vor reduce cu peste 20 de milioane de lei anual. Panourile fotovoltaice au fost instalate cu sprijinul programului „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova” și implementat de PNUD Moldova.

Cabinetul de miniștri a aprobat excluderea mai multor bariere administrative și cerințe nejustificate, fapt ce va contribui, în opinia Guvernului, la facilitarea activității mediului de afaceri. Potrivit executivului, odată cu introducerii noilor reglementări, antreprenorii vor economisi anual sume importante de bani.

Guvernul completează sistemul de acordare a compensațiilor pentru facturi cu două categorii noi de vulnerabilitate energetică: primară și maximă. Modificările vor permite oferirea unei compensații mai mari pentru cele mai vulnerabile gospodării. De asemenea, va fi introdusă o compensație la energie sub formă de plată monetară.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie