Image-Description
Oficialitățile confirmă că șoferița care a provocat accidentul de la Buiucani era beată
Social 2 octombrie 2019, 14:42 | 2483

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, a confirmat că șoferița care a provocat accidentul din sectorul Buiucani al Chișinăului era în stare avansată de ebrietate la volan. Declarațiile sale cu privire la nivelul de alcoolemie sunt, însă, diferite de cele ale reprezentanților de la Ministerul Afacerilor Interne.

Ala Nemerenco a spus, în ședința miercuri, 2 octombrie, a Guvernului, că că rezultatele analizelor medicale arată că femeia de 34 de ani avea o concentrație de 2.15 mg/l de alcool în sânge. Pe de altă parte, Secretarul de stat de la Ministerul de Interne, Ianuș Erhan spune că datele Centrului de Medicină Legală contestat un nivel de 1,87 mg/l.

Nemerenco a mai anunțat, că această femeie, internată în stare extrem de gravă, dă primele semne de dinamică pozitivă.

Ea a precizat că 25 de persoane au cerut ajutor medical în urma accidentului, în are automobilul Porche care a lovit un troleibuz, 9 dintre care sunt rămân în prezent spitalizate.

Una dintre victimele accidentului, care a suferit un traumatism al cutiei toracice, a fost miercuri supusă unei intervenții chirurgicale, a mai spus ministra Sănătății.

Amintim că luni, 30 octombrie, Svetlana Ungureanu, care conducea un Porche Cayenne, a lovit violent un troleibuz de pe ruta 21, poliția afirmând că aceasta avea o viteză de 130 km/oră. Șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Balan, a menționat că femeia avea întocmite 43 de procese verbale pentru încălcări în trafic și a ispășit o pedeapsă în penitenciarul de la Rusca pentru un accident comis anterior.

Avocatul femeii a recunoscut că aceasta avea probleme cu alcoolul, însă neagă că aceasta ar fi beneficiat de protecția proprietarului unei rețele de piețe auto din Chișinău, pe nume Serghei Visan.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie